Kategorier
Okategoriserade

Solceller Gävle – vanliga frågor 

Att fler och fler är intresserade av att ta steget mot solceller i Gävle är långt ifrån en slump. Dels så handlar det om att man vill göra ett aktivt val för en bättre värld. På samma sätt som man investerar i en elbil snarare än i en bensindriven sådan så vill man hjälpa till att fasa ut de fossila bränslen som orsakar skada på miljön och som bidrar till klimathotet. 

Dels så finns också ekonomiska incitament till varför solceller i Gävle skapar intresse hos privatpersoner, BRF:er, fastighetsägare och företag. Genom att installera solceller på ett tak så producerar man egen el – och man tar ett steg från att bara konsumera. 

De senaste årens höga elpriser har definitivt bidragit till att fler tar steget mot solceller i Gävle. Genom att både producera el och lagra sådan så kan man sälja ett överskott vidare. Den initiala investeringen i en solcellsanläggning får, genom detta, en ganska kort återbetalningstid. Det gör skillnad – både för miljö och plånbok. 

Här nedan ska vi svara på några vanliga frågor om solceller och göra vårt bästa för att du ska få lite nya kunskaper – och ta steget du också. 

Passar solceller i Gävle på mitt hus? 

Långt ifrån alla har optimala förutsättningar för solceller – tak, taklutning, solläge och så vidare. Det krävs först och främst en undersökning – och en sådan kan utföras av det företag du kontaktar inom solceller. 

Håller mitt tak för solpaneler? 

Det är också en viktig fråga att undersöka. Ett tips är att du – om ditt tak är gammalt – slår två flugor i en smäll och byter taket samtidigt som du installerar solceller i Gävle. 

Hur länge håller solceller? 

De moderna solpaneler som finns på marknaden har en livslängd på minst 20 år och med rätt underhåll och service så kan siffran bli ännu högre. Det handlar således om en säker investering.